Geld besparen op energiekosten

led fotoElk huishouden in Nederland verbruikt energie, we kunnen daarom ook wel stellen dat energie tot een van de primaire levensmiddelen van de huidige generatie mensen behoort. Het is in de meeste gevallen niet meer dan vanzelfsprekend dat een woning een goede energievoorziening bevat en steeds meer mensen geven zelfs de voorkeur aan duurzame energie. Juist omdat vrijwel elk huishouden tegenwoordig nog steeds energie afneemt bij een energieleverancier, neemt het aantal aanbieders nog steeds in rap tempo toe. In Nederland kennen we ondertussen honderden verschillende energieleveranciers, waardoor u als consument door de bomen het bos waarschijnlijk niet meer ziet.

Energieleveranciers vergelijken

Het is een feit dat de meeste Nederlanders teveel geld betalen voor hun energie. De voornaamste reden hiervoor is dat de meeste consumenten de verschillende aanbieders niet meer vergelijken als ze hun energieaansluiting eenmaal bij een leverancier hebben lopen. Ook als u op dit moment bijzonder tevreden bent met uw energieleverancier, is het absoluut verstandig om regelmatig te kijken of andere aanbieders niet net wat voordeliger zijn. De energieprijzen wisselen constant, daarom kan het zomaar gebeuren dat een andere energieleverancier enkele weken later alweer een heel stuk goedkoper is. De meeste mensen wachten met opstappen totdat een van de energieleveranciers een leuke aanbieding heeft. Tegenwoordig krijgt u bij een nieuwe aansluiting of het overstappen naar een nieuwe energieleverancier een cadeau zoals een gratis tablet computer.

Zonne-energie

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een gedeelte van de energie zelf op te gaan wekken. Het plaatsen van zonnepanelen op woningen is in de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Het grote voordeel is dat u voorgoed geld kunt besparen op de maandelijkse energierekening, Natuurlijk heeft het opwekken van duurzame energie ook wel wat nadelen, het grootste nadeel is dat u meestal in één keer een grote investering moet doen. De aanschaf van zonnepanelen is niet goedkoop, maar u kunt ook gebruikmaken van allerlei regelingen van de overheid. Daarnaast ontvangt u door het opwekken van uw eigen energie ook veel belastingvoordelen.

Led verlichting

Wil je niet investeren in dure zonnepanelen, maar wel geld besparen op energiekosten? Bespaar met zuinig led verlichting. In de meeste gevallen kan je woonverlichting één op één vervangen voor led zonder aanpassingen aan de fitting te doen. Ledlampen zijn bijna vijf keer zo zuinig als de gloeilamp. De investeringskosten liggen iets hoger, maar de koste wegen niet op tegen de baten.

Comments are closed.

Post Navigation