Tips voor duurzaam wonen

We kennen allemaal nog wel het imago van de geitenwollensokken types, die vroeger streefden naar duurzaam wonen en zorgen voor het milieu. Inmiddels is dit imago helemaal verdwenen en denken steeds meer mensen aan de voordelen voor de samenleving als er milieubewuster geleefd gaat worden. Daarnaast zien we steeds meer in dat milieubewuster leven ook nog eens heel goed kan uitpakken voor de portemonnee. Kortom een win-win situatie dus! Hier lees je alle tips. Op groenestadswoning vind je nog meer tips over milieuverbetering.

Hergebruik je meubels of verkoop door

Wie zei dat duurzaam wonen ongezellig is? Je hoeft echt niet continue met dezelfde versleten meubels te leven Je kan er ook voor kiezen om je meubels te hergebruiken, zo bespaar je een heleboel kosten. Je kan zelfs eventuele materialen van oude meubels gebruiken om een geheel nieuw meubelstuk te maken. Op bouwfac lees je nog meer spannende DIY’s voor een gezellige en duurzame woning. Als je echt graag geheel nieuwe meubels koopt, kan je er ook voor kiezen om oude meubels te verkopen. Met het opgehaalde geld kan je vervolgens weer nieuwe meubels aanschaffen.

Korter douchen

Natuurlijk is het heerlijk om lekker te ontspannen onder de douche. Maar een half uur onder de douche is echt overbodig. Met een doucheklok zorg je er gemakkelijk voor dat alle gezinsleden zich houden aan een kortere douchetijd. Ook kan je ervoor kiezen om de kraan minder ver open te zetten, zodat er minder waterverbruik is.

Zet de verwarming een stand lager

Het energieverbruik is voor veel gezinnen de grootste kostenpost. We zitten er immers graag warm bij in de winter. Toch is er wel een verschil tussen een kokende woning en een aangename woning. Het is best mogelijk om de verwarming een stand lager te zetten en te zorgen voor zo min mogelijk tocht en kou in huis. Houd deuren bijvoorbeeld goed dicht en sluit gordijnen tegen de kou. Ook kan je er voor kiezen om dikke kleding aan te trekken of gezellig met een dekentje op de bank te gaan zitten. Zet wat extra kaarsen aan en je overspoelt de kamer ook nog eens met een warme, winterse sfeer.

Comments are closed.

Post Navigation