Elektrische auto voor de deur?

Ze staan nu bijna overal, de elektrische auto’s. Ze worden steeds mooier en worden ook steeds aantrekkelijker gemaakt voor ons allemaal. Thuis voor de deur de auto opladen. Aangekomen op het werk staat er weer een oplaadpaal klaar, klikt ideaal toch! Hieronder zetten wij even alle voordelen van een elektrische auto voor u op een rij.

Goedkoper

Allereerst is een elektrische auto goedkoper dan een normale auto. De aanschaf kan dan iets duurder zijn maar elektriciteit is bijna 50% goedkoper dan benzine, LPG of diesel. U kunt voor de deur een oplaadpaal krijgen, als u maar bij de juiste energiemaatschappij zit.

elektrische auto

Onderhoud

Over het algemeen zijn de onderhoudskosten voor een elektrische auto vele malen goedkoper. Dit komt omdat de verbrandingsmotor veel simpeler in elkaar zit dan bij een andere auto.

Milieu

Doordat er geen CO2-uitstoot meer is met deze soort auto’s, is dit veel beter voor het milieu. Daarnaast maken de auto’s ook (bijna) geen geluid wat natuurlijk veel overlast scheelt in de binnensteden.

Belasting

Er is natuurlijk ook nog belastingvoordeel. Als je auto geheel elektrisch rijdt dan betaal je bijvoorbeeld geen BPM en MRB. Daarnaast betaal je bij een lease auto ook maar heel weinig bijtelling. Dit is namelijk maar 4%.

Eigen opgewekte energie

Je kan je auto zelfs laten rijden op eigen opgewekte energie. Hiervoor is het dan natuurlijk wel van belang dat je eigen zonnepanelen hebt. Heb je deze nog niet maar ben je wel geïnteresseerd? Kijk dan even hier.

Dus waar wacht je nog op? Schaf nu ook je elektrische auto aan.

Comments are closed.

Post Navigation