Zelf klussen of een professional inschakelen?

Ik zie mezelf nog staan met in de ene hand de gebruiksaanwijzing en in de andere hand de telefoon. Is deze situatie ook zo herkenbaar voor jou? Ook dit klusavontuur liep weer af met een bezoekje van wat klusjesmannen uit de familie. Met twee linkerhanden zou ik het eigenlijk ook gewoon niet eens meer moeten proberen. De vraag blijft dan ook altijd: doen we het zelf of schakelen we voor deze klus toch een professional in? Ik heb de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Lees je mee?

 

Voordelen en nadelen van zelf klussen

 

Bij het klaren van een grote klus trots kunnen zeggen dat jij dat gedaan hebt? Dat levert mij al genoeg plezier op om het nog een keer te willen doen. Natuurlijk moet je hiervoor wel een stuk handiger zijn. Alhoewel, op bouwgemak las ik een paar uitstekende tips en tricks om zelf klussen uit te voeren. Die zijn zeker interessant om een keer te proberen! Het grootste voordeel van zelf klussen is natuurlijk dat het, als het goed gaat natuurlijk, veel geld scheelt. Je hoeft immers geen arbeidskosten te betalen.

 

Het grote nadeel van zelf klussen is uiteraard dat je nooit zeker weet of je het wel helemaal goed doet. Daarnaast zorgen de extra gereedschappen die je moet kopen toch nog voor wat extra kosten. En als je dan uiteindelijk toch nog een professional moet inschakelen, ben je misschien wel duurder uit.

 

Voordelen en nadelen van een professional inschakelen

Bij het inschakelen van een professional weet je altijd dat de klus uitstekend geklaard wordt.  Daarnaast kost het ook een stuk minder tijd en kan jij lekker wat anders terwijl de klusjesmannen bezig zijn. Geen stress of het allemaal wel goed gaat en wat extra tijd tot je beschikking. Ideaal voor de mensen die net als ik gezegend zijn met twee linkerhanden.

 

Het grootste nadeel van het inschakelen van een professional zijn misschien wel de extra kosten. Je moet hierbij denken aan een gedeelte arbeidskosten en de kosten voor materialen.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation