Energie besparen met Miele keukenapparatuur

Efficiëntie en Duurzaamheid in de Keuken

In de moderne wereld, waar duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is het optimaliseren van keukenapparatuur essentieel. Miele, als toonaangevend merk in huishoudelijke apparaten, biedt geavanceerde technologieën die niet alleen de kookervaring verbeteren, maar ook bijdragen aan energiebesparing. In dit artikel verkennen we hoe Miele keukenapparatuur kan helpen bij het verminderen van energieverbruik in de keuken.

Miele Kookplaten: Slimme Energiebesparing

Miele kookplaten zijn ontworpen met innovatieve functies die energiebesparing stimuleren. Inductiekookplaten, bijvoorbeeld, verwarmen alleen de pan en niet de kookplaat zelf, wat resulteert in een efficiëntere energieoverdracht. De boostfunctie zorgt ervoor dat je snel kunt koken zonder onnodig veel energie te verspillen.

Energiezuinige Ovens

Miele ovens combineren functionaliteit met energie-efficiëntie. Voorverwarmen duurt niet langer dan nodig, en geavanceerde isolatie zorgt ervoor dat warmte behouden blijft. Hierdoor wordt de kooktijd verkort en wordt minder energie verbruikt. Ook zijn er modellen met energiezuinige programma’s voor specifieke gerechten.

Vaatwassers: Slim Water- en Energiegebruik

Miele vaatwassers staan bekend om hun geavanceerde technologieën op het gebied van water- en energiebesparing. Sensoren meten de vervuilingsgraad van het water en passen het programma dienovereenkomstig aan. Een slimme manier om schone vaat te garanderen met minimaal water- en energieverbruik.

Koelkasten en Vriezers: Optimale Bewaartemperaturen

Miele koelkasten en vriezers zijn ontworpen om voedsel op de optimale temperaturen te bewaren met minimale energieconsumptie. Efficiënte isolatie en nauwkeurige temperatuurregeling dragen bij aan het verminderen van energieverlies, terwijl de kwaliteit van het voedsel behouden blijft.

Slimme Technologieën voor Gebruiksgemak

Naast energiebesparing biedt Miele ook slimme technologieën voor ultiem gebruiksgemak. Intuïtieve bedieningssystemen, handige timers en energiezuinige verlichting maken koken met Miele een plezierige ervaring.

Tips voor Optimaal Energiegebruik

Naast het investeren in energiezuinige apparatuur, zijn er ook praktische stappen die je kunt nemen voor optimaal energiegebruik in de keuken. Denk aan het gebruiken van de juiste panmaat op de kookplaat, regelmatig ontdooien van de vriezer en het benutten van de eco-programma’s op de vaatwasser.

Conclusie: Een Groene Keuken met Miele

Miele keukenapparatuur biedt niet alleen geavanceerde functies en stijlvol design, maar draagt ook bij aan een groenere levensstijl door energiebesparing te bevorderen. Door te investeren in Miele-apparatuur maak je niet alleen je keuken efficiënter, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst.

Handige energiebespaartips voor in de slaapkamer

Heb je er ooit wel eens over nagedacht hoeveel tijd we daadwerkelijk in de slaapkamer doorbrengen? Waarschijnlijk niet. En dat nemen we je ook zeker niet kwalijk, je bent namelijk niet alleen. De slaapkamer is de ruimte die we misschien net iets te vaak voor lief nemen. Heerlijk tot rust komen, genieten van een fijne nachtrust. Het is iets waar we ontzettend van kunnen genieten. Toch breng je al snel 8 tot 10 uur door in deze ruimte. Het overgrote deel van die tijd lig je waarschijnlijk op één oor onder je fijne dekbedovertrek, maar vergis je niet: de slaapkamer wordt ook steeds meer gebruikt om je vrije tijd in te delen. Even een boekje lezen voor het slapengaan, je favoriete serie kijken of simpelweg genieten van een muziekje en de rust. Hierdoor verbruik je al snel meer energie dan je denkt binnen deze ruimte.

 

Wil jij graag meer energie besparen in huis? Begin dan bij de ruimtes waar je het langst verblijft. In dit artikel geven we enkele handige energiebespaartips voor in de slaapkamer.

 

Verlaag de temperatuur in de slaapkamer

 

Veel mensen maken de grote fout om vooral in de wintermaanden de thermostaat hoog te draaien. Bedenk echter wel dat je lichaam moet kunnen afkoelen om optimaal te kunnen slapen. Dit betekent dus ook dat een te hoge omgevingstemperatuur van negatieve invloed kan zijn op je nachtrust. De ideale slaapkamertemperatuur ligt dan ook tussen de 15 en 18 graden. Dit klinkt misschien koud, maar door het gebruik van kwalitatieve dekbedden zal je weinig merken van de kou. Bovendien zal de hoeveelheid kwalitatieve slaap toenemen.

 

Heb je het erg koud in bed? Verwarm je bed dan van tevoren voor met een kruik. Hiermee kun je je bed snel en eenvoudig (gedeeltelijk) opwarmen, waardoor de ergste kou al uit bed verdreven is. Bovendien is dit een veel voordeligere optie dan de verwarming aanzetten.

 

Maak gebruik van ledverlichting

 

Maak je nog steeds gebruik van conventionele verlichting? Dan loont het zeker om over te stappen naar ledlampen. Met ledlampen bespaar je tot maar liefst 6 keer meer op je energierekening. Daarnaast gaan ze veel langer mee én zijn ze tegenwoordig ook nog eens super sfeervol. Het perfecte hulpmiddel dus wanneer je een romantische sfeer in de slaapkamer wilt creëren of gewoon onder sfeervol en praktisch licht een boek wilt lezen.

 

Ventileer voldoende

 

Duurt het vaak ontzettend lang voordat de slaapkamer enigszins opwarmt? En blijf je daarom stoken? Dan is het verstandig om de ramen eens wat vaker open te zetten. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, toch kan het zeker effect hebben. Verse lucht verwarmt namelijk veel beter! Bovendien is het ook nog eens beter voor de algehele gezondheid om te ventileren. Win-win dus.

 

Voorkom sluipverbruik

 

In de slaapkamer zien we het meeste sluipverbruik ontstaan. Zo laden veel mensen hun smartphone op terwijl ze liggen te slapen. Hierbij ligt de telefoon gedurende de hele nacht op de oplader, terwijl deze al een tijdje volledig opgeladen is. Zonde, want zo verbruik je onnodig extra energie. Je kunt dit voorkomen door in een speciale stekkerdoos te investeren. Deze schakelt uit wanneer apparaten niet meer gebruikt worden of wanneer apparaten volledig opgeladen zijn. Zo voorkom je eenvoudig sluipverbruik.

 

Let er ook op dat je zo min mogelijk gebruik maakt van een ventilator ’s nachts. Dit is een enorme energieverbruiker. Er zijn gelukkig verschillende manieren om gedurende de zomermaanden af te koelen. Leg bijvoorbeeld bevroren waterflesjes vooraf in bed zodat je in een gekoeld bed kunt stappen. Zorg er tevens voor dat alle raambekleding goed dicht blijft op warme dagen en zet de ramen vervolgens pas open als de temperatuur buiten lager is dan binnen. Slaap daarnaast onder de comfortabele en koele zomerdekbedden van Weidswonenenslapen voor een optimale nachtrust.

 

Geld besparen op kantoorapparatuur

Iedereen wilt altijd geld besparen. Zowel privé als zakelijk. In dit artikel worden er een aantal manieren beschreven om geld te besparen op zakelijke apparatuur.

Tweedehands

Consumenten kopen veel via Marktplaats en eBay om geld te besparen. Als bedrijf kan dit ook gedaan worden. Waarom nieuwe meubels en apparaten kopen als het ook tweedehands kan en het er net zo goed uit ziet?

Afdingen

Afdingen klinkt of lijkt misschien brutaal, echter is dat niet zo. Bedrijven zijn best bereid om kortingen te geven in ruil voor klantloyaliteit. Stel dat er iets nieuws moet komen (qua apparatuur), zou u als bedrijf altijd terug naar diezelfde leverancier, om zo weer korting te krijgen.

Verlichting

Wat snel als kantoorapparatuur over hoofd wordt gezien is de verlichting. Spaarlampen verbruiken ongeveer 75% minder energie dan gloeilampen. Dit zal op langer termijn ook veel geld besparen.

Printers

Wat gaat het vaakste kapot in een kantoor? Dat is over het algemeen gezien, het vaakst een printer. Om terug te komen op het tweedehands onderdeel, ga voor een refurbished printer. Een refurbished printer ken vele voordelen.

Naast dat het goedkoop is, is het ook goed voor het milieu.Door voor refurbished te gaan leeft de printer langer. Dit bespaart u niet alleen kosten maar bespaart ook kostbare grondstoffen. Wanneer je op zoek naar een specifiek model, dan zit je met refurbished goed. Modellen printers verdwijnen naar zoveel tijd, met refurbished is er een grote kans dat het model waar u naar op zoek bent er nog tussen zit. Naast dat er ‘oude’ modellen beschikbaar zijn, is het van goede kwaliteit. Een refurbished printer is helemaal nagelopen, gereinigd en gerepareerd. Doorgaand op dat hij helemaal wordt nagelopen is het volgende besparingspunt, dat er garantie op zit. Mocht er toch iets sneuvelen, krijgt u altijd geld terug. Bij een gewone printer liggen de printkosten ook vele malen hoger dan bij een refurbished. Het laatste voordeel is dat dit voordeliger is dan tweedehands. Bij tweedehands is het nooit helemaal zeker, wat ermee gebeurd is. Bij refurbished is er zekerheid.

De juiste waterpomp voor jouw situatie

De meeste mensen hebben niet zo veel ervaring op het gebied van waterpompen. Immers, niet iedereen bevindt zich in een positie om ook maar sporadisch om te gaan met waterpompen. Door deze onwetendheid is het dan ook belangrijk dat zodra je te maken krijgt met waterpompen je meer informatie opzoekt, omdat je anders het risico loopt om de verkeerde waterpomp te gebruiken. Er zijn namelijk meerdere soorten waterpompen, die niet allemaal geschikt zijn voor elke situatie.

Stilstaand water moet koste wat koste vermeden worden in zwembaden en vijvers. Stilstaand water is een goede omgeving voor algen om in te groeien, wat wil zeggen dat het niet de omgeving is die je wilt hebben. Algen vertroebelen het water en kunnen zorgen voor een zuurstoftekort in het water. Ook loop je risico op het ontstaan van schadelijke stoffen door rotting in stilstaand water. Bij het afbreken van natuurlijk debris kunnen er gassen ontstaan die niet goed zijn voor alles wat zich in of rond het water bevindt. Om dit allemaal te voorkomen, kan je een vijverpomp aanschaffen.

De beregening tuin, het volpompen van een vijver of een zwembad of water overpompen kunnen geregeld worden door een beregeningspomp. Het lijkt nu alsof beregeningspompen bijzonder veelzijdig zijn en breed inzetbaar zijn, maar dat is niet helemaal waar. Deze situaties vereisen namelijk toch net wat andere specificaties van de beregeningspomp en er zijn dus ook verschillende soorten beregeningspompen. Wat elke beregeningspomp heeft, is een enorme zuigkracht. Buiten die zuigkracht zijn er verschillende eigenschappen die verschillende beregeningspompen kunnen hebben. Pompcapaciteit en aanzuigdiepte zijn twee voorbeelden van eigenschappen die kunnen verschillen, afhankelijk van de pomp die je gebruikt. Om deze reden is het aan te raden om nog goed te checken of de pomp die je gebruikt echt geschikt is voor datgene waarvoor je het hebt gehaald.

Naast de subcategorieën van beregeningspompen, heb je ook nog hele andere soorten waterpompen. Om jezelf ervan te verzekeren dat je de juiste pomp gebruikt, is het aan te raden om een expert te raadplegen.

Dit zijn de voordelen van het ISO 14001 certificaat

Op moment van schrijven is het zo dat zomaar even meer dan 300.000 verschillende organisaties op deze planeet houder zijn van een ISO 14001 certificaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat ISO 14001 is uitgegroeid tot de absolute standaard om milieuprestaties te verbeteren. Bovendien is het zo dat het ISO 14001 certificaat over een zeer internationaal karakter beschikt. Dit is onder meer het gevolg van het feit dat ze niet werd opgesteld op basis van regionale wetgeving. De kwaliteit van de ISO 14001 norm op internationaal gebied kan dan ook niet worden betwist. Ook in Nederland hebben menig aantal organisaties er inmiddels voor gekozen om het ISO 14001 certificaat te behalen. Bent u ook van plan om het ISO 14001 certificaat te behalen met uw organisatie? In dat geval is het de moeite waard om even grondig de informatie op deze pagina door te nemen.

 Welke voordelen brengt het ISO 14001 certificaat met zich mee?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat veel geïnteresseerde organisaties zich de vraag stellen welke voordelen er nu precies zijn verbonden aan het behalen van een ISO 14001 certificaat. In de praktijk spreken deze voordelen eigenlijk voor zich. Het gaat hierbij dan ook om de volgende:

  • Er wordt systematisch toegewerkt naar het behalen van betere milieuprestaties;
  • Er wordt toegezien op het naleven van de geldende wet- en regelgeving;
  • Er wordt een scherp inzicht gecreëerd in niet alleen de risico’s, maar ook de kansen op milieuvlak;
  • Er wordt gezorgd voor het invullen van de zogenaamde milieupijler binnen duurzaam ondernemen;
  • Er geldt een internationaal herkenbare basis voor certificatie;

Bovenstaande is natuurlijk allemaal interessant om te weten, maar voor veel bedrijven is het natuurlijk vooral de impact van het gecertificeerde milieumanagementsysteem welke van belang is. Uiteindelijk moet het gecertificeerde milieumanagementsysteem in de praktijk leiden tot:

  • Het bemachtigen van een gunstigere positie binnen de markt;
  • Het beperken van het financiële risico en het risico op imagoschade;
  • Het realiseren van een hogere tevredenheid bij het personeel;
  • Het creëren van een betere relatie met de omgeving en de overheid;

De hierboven aangegeven informatie maakt in ieder geval meteen duidelijk dat het ontvangen van het ISO 14001 certificaat voor elke onderneming een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee kan brengen.

 ‘High Level Structure’

De verschillende ISO normen zoals met name de ISO 9001, de ISO 14001 en de ISO 45001 zijn stuk voor stuk gebaseerd op de zogenaamde ISO High Level Structure. In principe is deze HLS opgebouwd uit twee verschillende onderdelen. Het gaat hierbij enerzijds om een hoofdstukindeling en anderzijds om een basistekst voor het opzetten van een managementsysteem. Alle ISO-managementsystemen waarvan sprake is zijn ontwikkeld (of worden ontwikkeld) aan de hand van de HLS. Dit zorgt er in de praktijk voor dat het voor bedrijven of organisaties eenvoudiger wordt gemaakt om bijvoorbeeld een managementsysteem voor gezond & veilig werken, kwaliteit en milieu te integreren. Bovendien heeft dit finaal eveneens als gevolg dat het zogenaamde certificatieproces een behoorlijk stuk efficiënter en dus ook sneller kan verlopen. Wenst u dus met andere woorden ook het ISO 14001 certificaat te kunnen behalen? Dan is het nu meteen duidelijk welke acties u daarvoor dient te ondernemen.

Waarom zonnepanelen leasen een goed idee is

Wat als je wel zonnepanelen wilt maar er niet langdurig aan vast wilt zitten of geen kapitaal hebt om zo’n grote investering te doen. Dan is zonnepanelen leasen misschien wel iets voor jou?

Geen grote investering

Waarom kiezen voor zonnepanelen leasen? Zonnepanelen op je huis is voor vele mensen een goed idee. Het is een stukje zelfvoorzienendheid en daarnaast werk je mee aan een duurzame wereld. Die voetafdruk moet toch lekker groen zijn aan het einde van je leven. De keerzijde van deze zonnepanelen is dat ze relatief duur zijn om aan te schaffen. Het heeft een hoog investeringsgehalte. Wanneer je gaat leasen valt dat stukje weg. Je hoeft geen grote investering te doen. Je gaat eigenlijk een leasecontract aan, net als bij een auto. Vaak komt de leasemaatschappij de panelen nog plaatsen en onderhouden ook. Eigenlijk heel erg makkelijk!

Gelijk het zonnetje in (op) huis halen

Laat de zon maar komen, want wanneer de panelen op het huis liggen ga je gelijk besparen. Daarom is zonnepanelen leasen ook een top idee. Alle energie die wordt opgewekt is voor jou. Aangezien je geen investering hebt gedaan, vervalt de terugverdientijd. Daarom is eigenlijk elke zonnestraal al een soort winst. Omdat je geen investering hebt gedaan, heb je ook nog meer centjes op je rekening waar je aan het einde van het jaar rente over krijgt. Dit is natuurlijk ook zeer interessant. De rente is momenteel niet erg hoog voor je spaargeld, maar elke euro is er eentje.

Geen bijkomstige kosten

Er komen geen bijkomstige kosten bij kijken. Wanneer je zelf de zonnepanelen hebt aangeschaft moet je ze ook onderhouden. Zelf het dak op om ze schoon te maken en houden en zelf de omvormer kopen. Daarnaast komen de kosten voor de installateur ook nog op jouw bordje. Al met al lopen de kosten nog redelijk op. Het is niet alleen de prijs van de zonnepanelen. Wanneer je de optie zonnepanelen leasen neemt, wordt dit allemaal voor jou gedaan. Ook wel erg fijn.

Conclusie

Zonnepanelen leasen is een erg goed idee wanneer je niet beschikt over een flink gespekte bankrekening. Er zijn geen investeringskosten nodig en je kan gelijk beginnen met duurzame energie te winnen wanneer de panelen op het dak liggen. Daarnaast zal de leasemaatschappij de panelen voor jou onderhouden, zodat elke zonnestraal optimaal wordt opgenomen. Dit scheelt weer gekke capriolen uithalen om op het dak te zitten met een emmer + sponsje.

 

Tips voor duurzaam wonen

We kennen allemaal nog wel het imago van de geitenwollensokken types, die vroeger streefden naar duurzaam wonen en zorgen voor het milieu. Inmiddels is dit imago helemaal verdwenen en denken steeds meer mensen aan de voordelen voor de samenleving als er milieubewuster geleefd gaat worden. Daarnaast zien we steeds meer in dat milieubewuster leven ook nog eens heel goed kan uitpakken voor de portemonnee. Kortom een win-win situatie dus! Hier lees je alle tips. Op groenestadswoning vind je nog meer tips over milieuverbetering.

Hergebruik je meubels of verkoop door

Wie zei dat duurzaam wonen ongezellig is? Je hoeft echt niet continue met dezelfde versleten meubels te leven Je kan er ook voor kiezen om je meubels te hergebruiken, zo bespaar je een heleboel kosten. Je kan zelfs eventuele materialen van oude meubels gebruiken om een geheel nieuw meubelstuk te maken. Op bouwfac lees je nog meer spannende DIY’s voor een gezellige en duurzame woning. Als je echt graag geheel nieuwe meubels koopt, kan je er ook voor kiezen om oude meubels te verkopen. Met het opgehaalde geld kan je vervolgens weer nieuwe meubels aanschaffen.

Korter douchen

Natuurlijk is het heerlijk om lekker te ontspannen onder de douche. Maar een half uur onder de douche is echt overbodig. Met een doucheklok zorg je er gemakkelijk voor dat alle gezinsleden zich houden aan een kortere douchetijd. Ook kan je ervoor kiezen om de kraan minder ver open te zetten, zodat er minder waterverbruik is.

Zet de verwarming een stand lager

Het energieverbruik is voor veel gezinnen de grootste kostenpost. We zitten er immers graag warm bij in de winter. Toch is er wel een verschil tussen een kokende woning en een aangename woning. Het is best mogelijk om de verwarming een stand lager te zetten en te zorgen voor zo min mogelijk tocht en kou in huis. Houd deuren bijvoorbeeld goed dicht en sluit gordijnen tegen de kou. Ook kan je er voor kiezen om dikke kleding aan te trekken of gezellig met een dekentje op de bank te gaan zitten. Zet wat extra kaarsen aan en je overspoelt de kamer ook nog eens met een warme, winterse sfeer.

Waarom zou je energie vergelijken?

Energievergelijkingswebsites winnen aan populariteit, dus je komt ze vandaag de dag steeds vaker tegen. Besparen op energie en switchen van leverancier lijkt dan ook ‘in’ te zijn. Maar waarom zou je energie vergelijken en overstappen via een vergelijkingswebsite in plaats van je overstap rechtstreeks bij je nieuwe energieleverancier te regelen?

Actietarieven en welkomstpremies

De vergelijkingswebsites claimen betere actietarieven en hogere welkomstpremies te bieden dan de energieleveranciers zelf. Dat klinkt niet direct logisch met de tussenkomst van een extra partij, maar het is toch echt het geval. Terwijl de energieleveranciers op hun eigen website doorgaans gewoon hun standaardtarieven bieden, komen zij met actiekortingen op de platforms van energievergelijkingswebsites. Zij zien al geruime tijd ook het nut van de energievergelijkers in voor zichzelf, want deze partijen kunnen veel nieuwe klanten aanbrengen. Maar om door hen aanbevolen te worden, moeten de leveranciers wel echt goedkope tarieven en/of hoge welkomstpremies bieden! Hierdoor kun je gemiddeld zo’n 450 euro per jaar besparen als je switcht van energieleverancier via een website als Energievergelijker.nl of Verlaagjemaandlasten.nl.

Voorkeuren energiecontract

Mogelijkerwijs wil je niet alleen maar de goedkoopste energieleverancier, maar wil je ook dat deze duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en groene stroom levert. Of je wil er juist eentje die ook jaarcontracten biedt, zodat je het jaar erop alweer kunt overstappen naar een ander om snel weer te kunnen besparen. Deze eigenschappen kun je allemaal laten meewegen in de tool van de energievergelijkingswebsites, zodat de selectie wordt aangepast op jouw voorkeuren. Hoe groen een energieleverancier is, vind je ook terug in de stroometiketten op bijvoorbeeld Energievergelijker.nl.

Alternatieven van energievergelijkers

Natuurlijk zitten energieleveranciers als Essent niet stil en benaderen zij ook zelf actief (potentiële) klanten met aanbiedingen. Is dat dan geen goed moment om een nieuw energiecontract af te sluiten? Die verkoopmedewerker in het warenhuis, die vriendelijke jongedame die jou opbelt of die aardige meneer die voor de deur staat. Zij claimen namelijk allemaal een spetterende aanbieding te hebben. Vaak lijken deze aanbiedingen echter mooier dan ze daadwerkelijk zijn. Je laat je ompraten en later realiseer je je bijvoorbeeld dat je die IPad – als gratis welkomstcadeau – uiteindelijk dubbel en dwars zelf betaalt vanwege het hoge energietarief in je nieuwe energiecontract. Advies? Laat je niet overrompelen en gebruik eerst een energievergelijker om de gangbare tarieven in de energiemarkt te checken voordat je spontaan een nieuw contract afsluit.

Waarom je moet kiezen voor ledverlichting

Meer dan 100 jaar geleden werd het eerste elektrische licht uitgevonden, de gloeilamp. Een aantal jaren daarna kwam de fluorescentie lamp uit die meer licht produceerde en minder energie verbruikte. Het kan u niet ontgaan zijn tegenwoordig gebruikt bijna iedereen LED verlichting. LED staat voor Light Emitting Diode, in het Nederlands: Lichtgevende diode. Deze lamp is energiezuinig en bevat geen giftige stoffen maar produceert wel evenveel licht als de voorgaande lampen.

LED verlichting energiezuinig

LED verlichting is energiezuinig. U bespaart al snel 70% op uw energieverbruik ten opzichte van de oudere verlichtingssoorten. Deze besparing kan natuurlijk omgerekend worden in geld en is vooral aantrekkelijk voor bijvoorbeeld bedrijven waar een groot aantal lampen in gebruik is. Buiten de besparing in geld helpt u ook mee aan een beter milieu als u LED verlichting gebruikt. Deze verlichting produceert namelijk weinig tot geen hitte en bevatten geen giftige stoffen zoals kwik. Ook schadelijke straling zoals infrarood en UV wordt uitgesloten. Buiten dat de LED verlichting energiezuinig is heeft deze ook een langere levensduur. LED lampen gaan meer dan 35.000 branduren mee en dat is 30 keer langer dan een gloeilamp.

LED verlichting in vele soorten

Wellicht heeft u zich al eens verdiept in de soorten LED verlichting die er te koop zijn. Dan bent u de LED Spots en de LED Downlights vast al tegengekomen. Beide spots worden verkocht als LED inbouwverlichting. Echter is er wel een groot verschil tussen de toepassing van de twee. De LED Downlight is geïntegreerd in het plafond en geeft een egale gloed in de ruimte. Een LED spot is feller en veroorzaakt schaduwen maar is wel geschikt om een voorwerp of persoon in de Spotlights te zetten.

Goede LED inbouwverlichting kopen

De kwaliteit van LED inbouwverlichting loopt nogal uiteen. Bent u op zoek naar een hoge kwaliteit LED inbouwverlichting dan bent u bij ledinbouwverlichting.nl aan het juiste adres. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met u op wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Energiekosten besparen door zonnepanelen

Energiekosten besparen doormiddel van zonnepanelen, kan dat? Dat is een vraag die menig Nederlander en wereldburger zich afvraagt. Het is echter lastig te voorspellen wat er financieel uitkomt, omdat het rendement afhangt van erg veel factoren. Welke factoren dit zijn en hoe je toch een inschatting kunt doen, lees je in deze blog.

Welke factoren bepalen het rendement?

Zoals vermeld is het rendement van zonnepanelen afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste op een rijtje:

Zonuren en zoninstraling: De hoeveelheid zonuren en zoninstraling is de eerste bepalende factor om elektriciteit op te wekken. Hoe meer stroom, des te lager de kosten per kWh;

Salderen: Een tweede factor is het salderen. Wanneer je minder stroom nodig hebt dan je zonnepanelen opwekken, dan gaat de stroom automatisch het elektriciteitsnet in. Deze zogenoemde teruglevering van energie wordt doorgaans vergoedt;

De ligging van de panelen: Een derde factor is de ligging van de zonnepanelen. De meest ideale hellingshoek is in normale omstandigheden 36 graden. Daarnaast dienen de zonnepanelen gericht te zijn op het zuiden voor het optimale rendement.

Wat kom er financieel écht uit?

Het is begrijpelijk dat je wil weten wat er financieel echt uitkomt. Het is echter lastig prognosecijfers te geven omdat het van zoveel factoren afhangt. Wil je toch een indicatie zien? Dan kun je deze gemakkelijk maken met het rekenmodel van Nuon. Via de zonnepanelencheck kun je binnen 12 seconden zelf de verwachte zonnepanelenopbrengst berekenen.

Besparing in terugverdientijd

Gemiddeld gesproken zijn zonnepanelen binnen 10 jaar terugverdient. Je zult dus even geduld nodig moeten hebben, maar uiteindelijk loont het wel. Overtuigd geraakt om zonnepanelen te kopen? Dan kan het als je Nuon-klant bent raadzaam zijn om daar ook zonnepanelen aan te schaffen. Nuon-klanten krijgen namelijk altijd € 100,- korting bij de aanschaf van Nuon zonnepanelen. Succes!