Een aantal leuke feiten en cijfers over windenergie

 1. Wist je dat je een windmolen op afstand aan en weer uit kan zetten?
 2. Windturbines die uit twee wieken bestaan maken meer lawaai als de windturbines die uit drie wieken bestaan.
 3. De wind turbines zijn erg hoor. Daarom zijn er in vele een lift verwerkt die het vergemakkelijken om naar boven te gaan wanneer dat nodig is.
 4. De moderne windturbine kan al heel wat. Per turbine kan er wel tot tweeduizend huishoudens van elektriciteit worden voorzien.
 5. Het maken van de wind turbine kost behoorlijk wat energie. Maar het voordeel is wel dat dit in een half haar terugverdiend kan worden.
 6. Gemiddeld waait het aan de kust van Nederland ongeveer het volgende: Op een hoogte van tien meter zal de windkracht gemiddeld vier bedragen. Bij een hoogte van wel veertig meter zal de windkracht vijf zijn.
 7. Bij windkracht tien spreken we van een zware storm. Voor het maken van windenergie is dit weer niet gunstig en niet goed voor de wind turbine. Om de Turbine te beveiligen, word deze uitgeschakeld.
 8. Nederland beschikt over twee windparken die op zee zijn gebouwd. Deze twee parken zijn in de buurt van Egmond aan Zee.
 9. In het binnenland waait het minder hard als dat het aan de kust doet. Daarom zou een grote wind turbine die in Enschede staat net zo veel produceren als een kleine wind turbine in Den Helder.
 10. Over het algemeen vinden mensen dat windturbines met twee wieken er minder prettig uit zien als de windturbines met drie wieken.
 11. Het maken van windmolens door metaal recycling en oud ijzer inleveren wordt gerealiseerd.

Comments are closed.

Post Navigation